duminică, 25 iulie 2010

De ce spiculture?

Ce se vrea spiculture?

Spiculture se vrea un blog care sa promoveze lucrurile, oamenii, evenimentele, manifestarile si manifestatiile...chestiile -uneori chestii e un cuvant potrivit!- faine (sau mai putin faine...hai sa le zicem de interes, personal sau mondial, de cele mai multe ori personal-mai mult sau mai putin restrans) descoperite de autorul blogului...si pe autor insusi, impreuna cu bagajul sau de idei pe care este gata sa-l depoziteze sub patul tau virtual, in timp ce-l vei servi cu o cafea cat se poate de reala, cu mult lapte si fara zahar:)

(Apropo de promovarea aparent aleatorie, imi amintesc de orele in care am stat pe blogul unui individ rus, scotocind fiecare post in cautare de linkuri ce ma trimiteau catre scurtmetraje, vechi sau noi, expozitii de arta, muzica (de la clasica pana la darkwave, trecand prin imnuri militare), fotografii vechi, benzi desenate,animatii, desene personale si ale prietenilor, interviuri cu artisti, filmari din Al Doilea Razboi Mondial. Evident, oricat imi place din punct de vedere grafic alfabetul chirilic, nu inteleg o boaba, si bineninteles ca individul nostru scria in rusa. Am gasit o multime de treburi faine pe acel blog, in ciuda faptului ca nu intelegeam absolut nimic din ce scria, practic orbecaiam pe acolo, incercand sa dau clickuri pe toate cuvintele marcate ca hyperlinkuri.Mi-o placut de blogul baietului.)

Bine bine, da' totusi, de ce spiculture?

Spy pentru ca nu are rigiditatea unei autoritati in domeniu (nu imi dau doctoratul la 25 de ani-aruncati cu rosii in mine). Asta nu inseamna superficialitate, din contra, inseamna implicare afectiva (no prietene, ce faci?ai o relatie cu vre-un blog?). Prin urmare, eu spionez cultura (in sensul ei cel mai vast) de dupa un ziar cu doua taieturi la nivelul ochilor, nu ma protapesc intr-un jilt din care nu ma mai da jos nici naiba, taman in mijlocul ei.
But still beware!

Speak pentru ca lucrurile faine trebuie spuse mai departe. Trebuie vorbite mai departe, transmise prin viu sau scris grai, si pentru ca macar tehnologic, trebuie sa ne adaptam(in caz ca n-am facut-o deja cu un mare zambet de satisfactie-eu nu) si sa le mailuim respectiv bloguim.
Si de ce e pana la urma spic?
Pentru ca jocul de cuvinte se afla sub patronajul limbii mume a ultimului deceniu, engleza, da punctul pe i (a se citi pe spic) se pune in limba romana. Pentru ca spicul si cultura merg...bob in bob. Fiecare bob e un domeniu cultural. Si mai ales pentru ca pot face un logo smecher la treaba asta.
Documentare:pungi de faina 000, afise de propaganda socialista

Un comentariu:

  1. Excelent!

    I'll keep an eye on you. :)
    Cum iti zicea? Enciclopedie portabila?


    ... Ma rog, pentru unii esti mai mult decat atat. :)

    RăspundețiȘtergere